Egy korty az ízületekért és szépségért

Folyékony ízületi erősítő, amely könnyen felszívódik, és kellemes gyógynövényízű. Az MSM megtalálható sok táplálékunkban, mégis a szervezetünk gyakran hiányt szenved ebből a tápanyagból a túlzottan feldolgozott, kénszegény élelmiszerek miatt. Az öregedési folyamatok folyamatosan felélik az MSM-készleteket. Az MSM-et sok esetben alkalmazzák táplálékkiegészítőként, elsősorban fájdalomcsillapítás céljára. A növényi összetevők elősegítik a glükózamin, az MSN, és kollagén minél hatékonyabb hasznosulását.

 

glükózamin szerepet játszhat a szervezet ízületeiben lévő porc szerkezetének és funkciójának fenntartásában, és valószínűsíthetően gyulladást csökkentő tulajdonsággal rendelkezik. A külső forrásból bevitt glükózamin pótolja a szervezetbeli hiányt, elősegíti a proteoglikán-szintézist, ezáltal lassítja, illetve megszünteti a porckárosító folyamatokat. A hatásának kifejlődéséhez szükséges idő 2-3 hét, ami a szedésének abbahagyását követően is fennáll néhány hétig. Segíti a súrlódásnak kitett ízületi szövetek működését és a porcszövetek újraképződését. Sportolóknál, nehéz fizikai munkát végzőknél, illetve túlsúlyosoknál gyakran alakulnak ki ízületi porckárosodások, amelyek térd-, könyök- vagy vállfájdalmakkal járnak. A glükózamin segít megőrizni az ízületek, porcok, inak egészségét, jó hatásfokkal segíti a porcok regenerálódását, illetve megakadályozza a további károsodást azzal, hogy karbantartja, mintegy „kenést” biztosít számukra.

Az MSM (metilszulfonilmetán) egy szerves kéntartalmú tápanyag, amely a természetben jelen van a légkörben, a növényekben, az állatokban és az emberi testben. Bár az MSM megtalálható sok táplálékunkban, a szervezetünk gyakran nem kap eleget ebből a tápanyagból a túlzottan feldolgozott, kénszegény élelmiszerek és az öregedési folyamatok miatt, amik felélik az MSM készleteket. Az MSM-t sok esetben alkalmazzák táplálékkiegészítőként, elsősorban fájdalomcsillapítás céljára. Az MSM csodája című könyvükben Dr. Stanley Jacob és Dr. Ronald Lawrence leírják az MSM előnyeit a degeneratív kopás okozta arthritis, a reumás arthritis, a krónikus hátfájás, a krónikus fejfájás, izomfájdalmak, fibromyalgia, tendonitis és bursitis, az allergiák, a carpal tunnel szindróma, a poszt-traumás fájdalmak és gyulladások esetén. Az MSM igen biztonságos, kevés mellékhatással bír, ellentétben a hasonló körülmények között alkalmazható gyógyszerek többségével.

KOLLAGÉN

FELTÖLTI A RÁNCOKAT

A szem és a száj körül megjelenő ráncok az öregedés első jelei. Sok ember implantátumokat vagy injektálható töltőanyagokkal igyekszik ezeket a vonalakat eltüntetni és újra simább megjelenést kölcsönözni az arcnak. Általában a szarvasmarha bizonyos anyagait injekciózzák be a kívánt bőrfelületbe. Az eljárás egyszerű, csak egy rövid gyógyulási idővel kell számolni, ugyanakkor nem hoz tartós eredményt. Ezzel szemben a kollagén kapszularendszeres fogyasztásával sokkal természetesebb módon és tartósabban tölthetjük fel a ráncainkat.

JAVÍTJA AZ AKNÉS BŐRT

Az akne komoly hegeket is képes kialakítani a bőrfelületen, melyek úgy néznek ki, mint a gödrök vagy kráterek és nemcsak a megjelenést rontják, de igen fájdalmasak is lehetnek. A kollagénnel ezeket a hegeket is hatékonyan lehet kezelni. A kollagén megemeli ezeket a bemélyedéseket és segít abban, hogy a hegek kevésbé észrevehetőek legyenek.

FIATALÍTJA A BŐRT

A nap ultraibolya sugarai nemcsak bőrrákot okoznak, hanem nagymértékben öregítik is a bőrt. Az úgynevezett photoaging egy olyan bőrbetegség, ami a bőr korai öregedését, a kollagén rostok sérülését, az elasztin termelődésének lelassulását eredményezik. Ilyenkor a bőr papírvékonnyá válik és meglehetősen gyorsan kezd el ráncosodni. Kialakulnak a mély ráncok, a bőr kiszárad és elszíneződik. A photoaging betegséget is vissza lehet fordítani a kollagén kapszulák szedésével, hiszen az elvesztett fehérjét pótolják.

A Cardiffi egyetem  kutatói úgy gondolják, sikerült bebizonyítaniuk, hogy a Boswellia serreana (tömjénfa kivonat) nevű növényből nyert kivonat gátolja a gyulladásos molekulák képződését, így megelőzi a porcszövet pusztulását. "A tudósok egyik első számú kutatási területe olyan új gyógyszerek kifejlesztése, melyek enyhítik a gyulladásos ízületi betegségek tüneteit. Nekünk sikerült innovatív kémiai kivonatkészítő technikák segítségével beazonosítanunk a tömjénfa gyantájának aktív összetevőjét. Így képesek leszünk közelebbről behatárolni a hatóanyagot, valamint hatását összehasonlítani más, a betegség kezelésére használt gyulladáscsökkentő készítményekével"

A macskakarom (spanyolul Una de gato vagy latinul Uncaria tomentosa) Dél-Amerika, főleg Peru őserdeiben honos. A növény akár 20-22 méter magasra is képes megnőni, kis ágacskái elágazódásánál jellegzetesen elhegyesedő, karomszerű képződmény található, erről nyerte a perui indiánok körében a macskakarom nevet. A népgyógyászatban az őserdők lakói elsősorban gyulladáscsökkentőként, fertőzések kezelésére, daganatos elváltozások gyógyítására és ízületi panaszok enyhítésére használták. De több írásban megemlítik a cukorbetegség, a bőrgyulladások, a menstruációs zavarok és az emésztési bántalmak kezelésére javasolt gyógynövények között is.

 

Adagolás: naponta 15 ml (1 evőkanál).

 Név

 Aktív/hasznos rész

 Mennyiség mg (RDA%)

Glülózamin-szulfát és -hidroklorid

MSM (metil-szulfonil-metán)

Kollagén (hal)

Tömjénfa kivonat (Boswellia serrata)

Macskakarom (Uncaria tomentosa, kéreg)

Szárcsagyökér kivonat  (Smilax officinalis, gyökér)

Bromelain por (ananász)

D3-vitamin (cholecalciferol)

 

8 %

1,6 %

1,2 %

0,48 %

0,4 %

0,4 %

 

0,4 %

 

 

1200

240

180

72

60

60

 

60

0,005 (200 UI)

 

 

Joints-First szirup továbbfejlesztett összetétele miatt véralvadásgátlók szedése mellett is biztonsággal alkalmazható, de konzultáljon kezelőorvosával. Nem tartalmaz mesterséges színezéket, glutént, búzát, tartósítószert, szóját és hozzáadott cukrot, élesztőt.