Omega-3 telítetlen zsírsavak

A telítetlen zsírsavakat tartalmazó készítményeknél elengedhetetlen fontosságú a tiszta és természetes forrású alapanyag. A analitikai elemzéssel foglalkozó szakemberek nézetei szerint a norvégiai és chilei mély tengereken halászott tőkehalból, ajókából, makrélából és szardíniából származó alapanyag a legkiválóbb a tisztaság szempontjából. Nagyon nehéz ellenőrizni, melyik telítetlen zsírsavat tartalmazó termék milyen minőségűnek tekinthető. Milyen kritériumok alapján lehetséges a piacon kapható termékek közül a választás? 

A tengeren túli fogyasztók eligazodását segítendő létrehoztak egy általános minősítési rendszert: a "Nemzetközi Halolajszabványt" (International Fish Oil Standard). A rendszer alapján 5 alapvető kritérium alapján minősítik a különböző halolajokat, és a minősítés eredményét folyamatosan közzéteszik a facebookon is (IFOSPROGRAM).
A Magyarországon forgalmazott halolajok közül a Health First termékcsalád Omega-First, Omega-First olaj terméke ötcsillagos minősítést kapott. 

Nézzük a minősítési kritériumokat: minden kritériumnak való megfelelés egy-egy csillagot eredményez az adott terméknek. 

1. csillag – A termék minden CRN-/WHO-kategóriában megfelel. 
2. csillag – A termék legalább 60%-os EPA- és DHA-koncentrációt mutat.
3. csillag – Az oxidáció foka alacsonyabb, mint a CRN-tesztek 75%-a.
4. csillag – Kevesebb mint 50%-át tartalmazza a CRN PCB-szintjének. 
5. csillag – A dioxin- és furánszint a WHO határértékeinek kevesebb mint 50%-át tartalmazzák. 

A termékeket gyártási időszakonként folyamatosan felülvizsgálják.

Ajánljuk:

http://hfe.hu/products/omega-3-zsírsavak-gyerekeknek

http://hfe.hu/products/omega-3-6-9-efa-first

http://hfe.hu/products/omega-first